Despre centru

iVoluntar – Centrul pentru Voluntariat este o inițiativă a Comunității ONedu România de a înființa un hub de voluntariat, în care tinerii să găsească sprijin, informații și oportunități de implicare în comunitatea. Inițiativa a venit din nevoia organizațiilor non-guvernamentale de a asigura un management bun voluntarilor, în special celor tineri, astfel că Centrul pentru Voluntariat și-a asumat construirea unui ecosistem de soluții digitale, cât și promovarea celor existente, pentru a ajuta organizațiile non-guvernamentale să dețină certificatul competențelor digitale

Noi, #iVoluntarTeam, ne ocupăm cu:

  • Digitalizarea managementului voluntarilor

Managementul voluntarilor poate reprezenta un punct de descurajare al organizațiilor, astfel că digitalizarea acestuia este o prioritate 0 în România.

  • Dezvoltarea și implicarea tinerilor

Oportunitățile Erasmus și cele de voluntariat trebuie să fie accesibile tinerilor din întreaga țară, astfel conturăm sisteme digitale pentru accesibilitate.

  • Resurse digitale și învățare continuă

Voluntariatul cuprinde o învățare continuă, astfel că resursele sunt necesare în dezvoltarea domeniului, cât și pentru respectarea legilor în vigoare.